Daftar Kursus Kahwin Danau Kota

kursus kahwin danau kota

Mohon anda lihat dan pilih tarikh kursus kahwin dan seat yang available (real time) di bawah.

Nota: 1 pendaftaran untuk 1 peserta sahaja. Kalau 2 peserta, buat pendaftaran 2 kali. Dan seterusnya ikut jumlah peserta.

Cara daftar:

1. Isi borang online kat bawah ni dengan buat pilihan tarikh kursus kahwin anda.

2. Masukkan BUTIRAN PELANGGAN – nama, email dan handphone anda.

3. Masukkan juga NOMBOR IC anda.

4. PADA BUTIRAN PEMBAYARAN – pilih bayaran melalui bank transfer atau cash deposit machine (CDM) atau melalui FPX (Toyyibpay). Pilih mana yang lebih mudah bagi anda.

Kalau anda membuat bayaran melalui bank transfer, mohon anda letakkan reference sewaktu nak transfer online:

a. RECIPIENT REFERENCE: masukkan TARIKH KURSUS ANDA 
b. Dan OTHER PAYMENT DETAILS / PAYMENT DETAILS : masukkan NAMA PESERTA

5. Mohon anda isi ruang maklumat transaksi dan sertakan “resit bank transfer atau proof of payment”.

6. Di ruang PENGESAHAN, tick “akuan” dan klik “hantar”.

7. Selepas itu, mohon anda check e-mail anda untuk melihat NOMBOR INVOIS pendaftaran anda. Admin dan Team Support akan maklumkan anda apa-apa arahan, makluman dan persediaan sebelum hari kursus kahwin seperti ATURCARA dan PERATURAN melalui Whastapp.

8. Untuk rujukan apabila berkomunikasi dengan Admin, mohon anda gunakan “NOMBOR INVOIS” anda.

Sekiranya anda hadapi apa-apa masalah sewaktu mendaftar, mohon anda kemukakan masalah anda kepada Admin Hotline Danau Kota.

Sekiranya tarikh kursus kahwin Danau Kota di page ini sudah penuh, anda boleh ke page sebelah untuk lihat seat pada tarikh yang sama di kursus kahwin Manjalara. Klik button di bawah:

NOTA PENTING:

1. Kursus kahwin online ini KHAS atau HANYA BOLEH DISERTAI oleh anda yang “bermastautin di W.Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan)” sahaja.

2. Bagaimana pun, sekiranya anda bermastautin di negeri-negeri lain tetapi ingin sertai kursus kahwin online ini, anda perlu dapatkan “KEBENARAN BERTULIS MELALUI e-mail” dari PAID atau Jabatan Agama Islam Negeri anda terlebih dahulu dan selepas itu anda forwardkan e-mail tersebut kepada kami (e-mail Danau Kota, kursuskahwin.net@gmail.com).

3. Sijil kursus kahwin online W.Persekutuan (JAWI) TIDAK BOLEH DIGUNAKAN kalau nak buat permohonan kebenaran nikah di PAID Sabah/Terengganu/Perak (bagaimana pun, kalau warga Sabah/Terengganu/Perak nak buat permohonan di PAID negeri-negeri lain selain 3 negeri ini – tiada masalah gunakan sijil kursus kahwin online ini).

Daftar di bawah:

Permit Penganjuran JAWI:

Danau Kota – MYD Solution 200903030813 (001829252-W)

Payment gateway dan payment processing:

AFA Training Sdn Bhd (1157094-V )

Shares