Amalan Doa’-Doa’ Perkahwinan Untuk Lembutkan Hati Pasangan Dan Mertua Yang Perlu Diamalkan Selalu

Dalam perkahwinan, siapa yang tidak hendakkan hidup bersama pasangan dengan bahagia, penuh dengan rasa cinta dan dengan suasana yang menggembirakan hati selalu?

Siapa yang tidak hendakkan dapat mertua dan ahli keluarga – di sebelah pasangan – yang sporting dan boleh menerima kita dengan kekurangan atau seadanya?

Semua pasangan impikan hidup bahagia sebegini.

Bagaimanapun, langit tidak selalu cerah. Dalam perkahwinan, ada kalanya kita akan diuji dengan sikap-sikap dan perangai pasangan, mertua atau ahli keluarganya yang tidak menggembirakan hati kita.

Dan ada kalanya usaha-usaha ambil hati, berbaik-baik atau berdamai tidak berjalan dengan lancar dan menyebabkan kita tertekan, marah atau sedih.

Bagi anda yang hendak kahwin atau baru merancang nak berkahwin, prepare awal-awal dengan doa’-doa’ dan amalan untuk memohon bantuan Allah kerana bab hubungan ini adalah perkara yang sering berada di luar kawalan kita.

Bagi anda yang sudahpun kahwin, elok juga selau amalkan doa’-doa’ ini agar hidup ruman tangga aman damai dan tidak sering panas sahaja.

Doa’-doa’ perkahwinan ini cukup sesuai untuk:

Pasangan yang keras hati, sukar ikut cakap dan menerima nasihat walaupun sudah berbincang dan diberi nasihat. Ada sahaja perkara yang hendak dipertengkarkan. Asyik hendak lawan cakap sahaja.

Sekiranya dapat mertua yang sporting tu, Alhamdullillah. Tetapi sekiranya dapat mertua yang suka sentap atau agak keras sikit serta suka memerintah itu dan ini, payah kita dibuatnya.

Tertekan, marah atau sedih kita dibuatnya.

Oleh itu, untuk perkara-perkara hubungan yang di luar keupayaan kita ini, kita serahkan sahaja perkara ini kepada Allah – selepas usaha-usaha ambil hati, nasihat dan perbincangan telah kita lakukan.

Di bawah ini adalah doa’-doa’ perkahwinan yang telah dikongsikan oleh Team iMuslimshop yang boleh kita sama-sama amalkan untuk kebahagiaan hidup bersama pasangan, mertua dan ahli keluarga,

Doa’-doa’ ini adalah untuk:

  • MELEMBUTKAN hati pasangan dan mertua.
  • ELAKKAN pergaduhan suami isteri.
  • PENGIKAT kasih sayang suami isteri.
  • BAHAGIA suami isteri.
  • Dan beberapa doa’ lagi yang cukup bermanfaat.

Bersedia dari awal dan amalkan selalu.

Kongsikan doa’-doa’ perkahwinan kepada pasangan dan kawan-kawan anda sama.

kursus kahwin kl

kursus kahwin 2018

kursus perkahwinan

kursus pra perkahwinan

booking kursus kahwin

daftar kursus kahwin

kursus kahwin online

kursus kahwin kuala lumpur 10

kursus kahiwn danau kota

kursus kahwin gombak

Ribuan terima kasih saya ucapkan kepada Team iMuslimshop atas info yang berharga ini.

Untuk sebarang pertanyaan tentang kursus kahwin, anda boleh Whatsapp saya di Hotline, 019 3300961.

Atau anda boleh lihat tarikh terkini, jumlah seat “real time”, lokasi penganjuran, yuran dan pendaftaran secara online di www.kursuskahwin.com.my/daftar

Shares

Discover more from Kursus Kahwin Com My

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading